piątek, 17 maja 2013

Ciasto bananowe




Przepis dostałam wiele lat temu od koleżanki z pracy i od tego czasu gości na moim stole bardzo często.
Smaczny, aromatyczny, doskonały również na drugi dzień, aczkolwiek rzadko się zdarza, aby dotrwał do dnia następnego. można go również podgrzać w tosterze i wówczas jest to idealny pomysł na słodkie śniadanie.

Składniki:
3 banany
1 3/4 szkl. mąki
1 szkl. cukru
1/4 szkl. kefiru
1 cukier waniliowy
1 łyżeczka sody
2 jajka
1/2 szkl. oleju
1/2 szkl. orzechów włoskich lub pecan
1/2 szkl. rodzynek

Wykonanie:
Banany rozgnieść widelcem i odstawić na chwilkę. Pozostałe składniki wymieszać razem - na końcu dodając rodzynki i orzechy. Przełożyć do wysmarowanej wcześniej tłuszczem keksówki.
Piec 75 min. w temp. 180C

Smacznego!




()   Ania

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz