poniedziałek, 8 kwietnia 2013

Makaron z sosem szpinakowym

Danie dla wielbicieli makaronu i szpinaku, smaczne i sycące osoby na diecie mogą pominąć śmietankę, a makaron zamienić na pełnoziarnisty.
Miało być dodane zdjęcie , jednak nim sobie przypomniałam o tym fakcie zdążyłam wymieszać wszystko na talerzu....

SKŁADNIKI:
2 małe piersi z kurczaka ( wielbicie mięsa mogą dodać kurczaka więcej)
1/2  słoika suszonych pomidorów
1 opakowanie szpinaku
1 długi serek topiony śmietankowy Hochland
200 ml śmietany kremówki
czosnek
sól, pieprz do smaku
gałka muszkatołowa

WYKONANIE:
Piersi pokroić w kostkę, doprawić do smaku (sól , pieprz) , usmażyć, następnie dodać 1-2 ząbki czosnku oraz pomidory pokrojone w kostkę. Chwilkę podsmażyć i wrzucić szpinak. Kiedy szpinak już się rozmrozi wlać śmietanę oraz wrzucić serek, zaczekać, aż się rozpuści, doprawić całość do smaku.
Podawać z makaronem. 

Smacznego :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz